Personal en Professional coaching

Mijn visie op coaching

Ik ben NOBCO geaccrediteerd

Als coach ben ik in staat je te helpen met elke professionele of persoonlijke vraag. Al ben ik van mening dat die twee eigenlijk altijd in elkaars verlengde liggen. Als je merkt dat je tegen zaken aanloopt in je werk, zul je, als goed kijkt, zien dat je die dingen ook in je privé tegenkomt. En andersom. Dus welke van de 2 je ook als ingang kiest, je komt meestal bij dezelfde zaken uit. Je kunt denken aan: je vindt iets lastig en wilt weten hoe je dat kunt oplossen. Of je wilt je ontwikkelen en je hebt hulp nodig bij de volgende stap. Of je zit met burnout-achtige klachten/motivatieproblemen en hoe kom je daaruit.

Keurmerk Coachfinder

Ik richt mij op iedereen met het soort vragen als hierboven genoemd. Maar ik richt mij specifiek op het coachen van projectmanagers (programmamanagers en portfoliomanagers), vanwege mijn 20 jaar ervaring in het projectmanagementvak. Ik begrijp de context van de projectmanager daardoor maar al te goed. Een projectmanager kan aanlopen tegen vragen als: waarom loopt mijn project uit, hoe ga ik om met mijn opdrachtgever of hoe kan ik mijn soft skills vergroten? En vaak gaan mensen dan (weer) een cursus volgen waarin het (weer) gaat over je instrumentarium. Maar het gaat nooit over je belangrijkste instrument: jij. En daar gaan wij het over hebben!

Klantervaringen

Niels, november 2019 – waardering: 9

Ik heb het coachtraject als zeer nuttig ervaren. De gesprekken hebben vooral geholpen om erachter te komen wat er allemaal speelt in mijn hoofd. Ik ben erachter gekomen dat ik nog best wat te verwerken heb van het overlijden van mijn moeder en dat ik dat onbewust wegstop door mezelf heel druk te houden, wat op zijn beurt weer veel stress veroorzaakt. Daarnaast heb ik beter leren herkennen wat mijn behoeftes eigenlijk zijn. Vaak is dat rust, na de afgelopen zware en hectische periode. Ik deed toch best veel dingen waarvan ik dacht dat ze beantwoordden aan mijn behoeftes, maar dat juist niet deden.

Ik vond de gesprekken met Arjan prettig en rustig verlopen.
Hij gaf mij het idee best veel ervaring met coaching te hebben en wist me steeds goed terug te brengen op het onderwerp waar het over ging. Ik vond het prettig om gewoon een gesprek te beginnen en vragen te krijgen om zo uit te kunnen zoeken waar ik tegenaan loop. Mijn wens was om wat minder druk en stress te ervaren. Door de gesprekken zo open in te gaan, kom je er denk goed/sneller achter dat er eigenlijk iets anders aan de hand is.
Ik had het gevoel dat Arjan betrokken was.
Hij voelde goed aan wanneer iets een pijnlijk punt was. Daarnaast wist hij vrijwel altijd waar we het allemaal over gehad hadden wat voor mij heel prettig was omdat ik relatief veel vergeet. Arjan heeft heel goed geluisterd en heeft ook af en toe de tijd genomen er echt over na te denken wat ik zei. Daardoor begreep hij mij goed en kon hij mij goed op het juiste spoor houden. Als hij zag dat iets me raakte ging hij daar altijd verder op door, zo kwamen we vrij snel uit op het overlijden van mijn moeder. Ik dacht dat ik daar goed mee om ging. Toch ging het gesprek daarover door en kwam ik er achter dat ik het eigenlijk te weinig aandacht geef.

Pieter, oktober 2019 – waardering: 9

Hoe vond je het coachtraject? Heel bijzonder, dat we zulke diepgaande gesprekken met elkaar hebben gedaan, van nature ben ik hierin behoorlijk gesloten. Ik ben geregeld in verwarring geraakt; hoe ik bepaalde emoties heb en er mee kan omgaan – accepteren. Ook ben ik mij bewust geworden, dat voorvallen in het verleden nog een rol kunnen spelen, heb die een plek kunnen geven, om niet in de weg te zitten. Nu na de coaching heb ik meer zelfvertrouwen om een goed gesprek te houden en heb ik er ook zin in om hiermee ervaring op te doen.

Arjan is professioneel, zoals hij vragen stelt en mij laat ervaren, hoe hij mij krijgt in diepere onbekende lagen.
Zoals terug te gaan in het verleden waarbij een voorval gebeurd is, dat je dat kan herbeleven en het een plek kan geven accepteren / afsluiten. Hij kan goed luisteren naar de woorden die ik gebruik, en daarop doorvragen, daarnaast grijpt hij regelmatig terug op vorige gesprekken, en geeft hij oefeningen voor de volgende keer. Arjan heeft mij zeker, uitgedaagd om anders te kijken naar de situatie, en ik ben mij nu bewust geworden en kan hiermee omgaan.

Monique, april 2018 – Waardering: 10

Ik heb het coachingstraject als zeer waardevol ervaren. Er zijn stapsgewijs steeds meer inzichten gekomen die in relatie stonden met mijn ouders en de emoties hieromtrent konden losgelaten worden. Het contact met mezelf heb ik hiermee geheeld. Als gevolg hiervan ervaar ik veranderingen mbt: mijn wijze van communicatie met anderen (stukken directer zonder onbewust beschermingsgedrag) en het luisteren naar mijn eigen behoeften en hiernaar handelen. Ik voel me emotioneel vrij en heb vertrouwen in het leven. Ik leef veel meer in het nu en heb enorm veel meer zelfvertrouwen.

Arjan heeft deze 5 gesprekken professioneel begeleid door zijn vaardigheden en warme persoonlijkheid.
De werkwijze van Arjan ervoer ik als zeer prettig. Opbouwend in deze 5 gesprekken zijn we de familierelaties en overtuigingen gaan vastleggen en de emoties steeds meer duidelijk gaan krijgen en gaan fine-tunen. Arjan heeft mij de waarde van de Voice Dialogue-oefening leren ervaren; deze speelde steeds meer voor mij een belangrijke rol omdat ik dit goed kon visualiseren. Als beelddenker is het prettig zo’n tool te hebben omdat dan woorden gezocht kunnen worden voor een beeld wat ik heb. De Bus vormde de ‘vertaler’, waardoor Arjan enorm goed kon volgen in gevoel.
Arjan stelt zich vol niet-veroordelende aandacht en warm op en luistert goed. Ook naar de onuitgesproken woorden. In aanvang liet hij mij nog wel eens te veel ratelen, maar ook daar wist hij spoedig en effectief een einde aan de maken door mij bewust te maken van hetgeen hij zag en hoorde. Dit werkte goed. Dit speelde m.i. ook alleen de 1e 2 keren omdat ik toen nog de neiging had te vluchten voor de emoties. Op rustige wijze bracht hij me dan terug naar mijn gevoel. Soms door woorden, soms door een indringende blik en een lange stilte.